Reisefeber

Jeg sitter her med reisefeber, for om bare en uke er det bokbloggertreff igjen. I fjor ble vi enige om at arrangementet burde gå på rundgang og legges i forbindelse med en litteraturfestival ett eller annet sted (de første bokbloggertreffene var i forbindelse med bokfestivalen i Oslo, men den ble jo lagt ned for et par år siden). I år skal vi derfor møtes i Stavanger, der Kapittel går av stabelen neste uke.

Og jeg gleder meg!

Jeg kommer meg dessverre ikke avgårde før fredag ettermiddag, men litt festival skal jeg vel få med meg i alle fall, selv om det arrangementet jeg aller helst vil på dessverre er på torsdag: Skandinaviske, kvinnelege serieskaparar. Her går jeg altså glipp av sjansen til å fangirle over Ellen Ekman! Det var en strek i regningen. Men utstillingen som åpnes bør det vel være mulig å få sett i løpet av helga, håper jeg.

 

View this post on Instagram

 

En serie som jag tar med mig till morgondagens författarsamtal i Karlskrona. #lillaberlin

A post shared by Lilla Berlin (@lilla_berlin) on

Et eksempel fra Ellen Ekmans Instagram der altså. Vi får satse på at spørsmålsrundene på Kapittel har få eksemplarer av arten beskrevet i den.

Jeg skulle forøvrig gjerne fangirlet litt over Jenny Jordahl også, men arrangementene hun er oppført med (om boka Grønne greier) er enten fredag morgen (og dessuten «for inviterte skoleklasser»), eller klokka to på lørdag, noe som er midt under treffet. Vel, jeg blir muligens nødt til å snike meg unna treffet litt, da.

På den annen side må jeg vel snike meg unna treffet uansett dersom jeg skal få med meg Sumaya Jirde Ali klokka 14.30. Men Sumaya har jeg også tenkt å få med meg litt senere på kvelden, da både hun og Zeshan Shakar (som jo absolutt er verdt å høre på!) skal samtale med Elisabeth Hovland om «Nytt norsk samhald».

Helgas høydepunkt uten sidestykke er selvsagt utdelingen av Bokbloggerprisen for 2017 i Salongen klokka 16.00 på lørdag. Jeg vet hvem jeg heier på! TUV forever!

Før jeg vender nesen hjemmover på søndag er det mulig jeg svinger innom Jakob og Neikob og alle andre, nye barnebøker vil jeg alltid gjerne høre om.

4 thoughts to “Reisefeber”

 1. Begynner å glede meg jeg også, og plutselig er festival og treff der.
  Jeg drar tidlig fredag, og kan hende må jeg også snike meg ut under treffet, for noe av det jeg ønsker mest å få med meg skal foregå da..
  Så vi får se..
  Vi ses snart 🙂

 2. Eg har fått opp minner frå facebook i dagevis om tidlegare års arrangementer (merkelig kor mykje meir open ein var på face før i verda) og gler meg intenst. Tanken på å bare ta med meg kofferten på jobb fredag morgon og ta toget inn til byen etter endt arbeidsdag gjer meg veldig glad. Eg har alltid reist til Oslo med glede, men det er mykje meir praktisk å sleppe flybuss, fly (Gardermoen i sin storhet) og tog inn til sentrum kun for ei helg.

  Kjem du med flyet frå Trondheim?

  1. Kommer med fly fra Trondheim, ja 🙂 Er jo ett fett for meg om det er den ene eller andre byen, men gøy med Stavanger for der er det leeeeeenge siden jeg har vært.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.