Om meg

Hallo, jeg heter egentlig Ragnhild, det er mannen som mener jeg er Lattermild. Jeg har fyllt 40 og har altså mann – han leser også en del – samt to barn som selvsagt også leser. Min mormor lærte meg å lese året før jeg begynte på skolen, og siden det har jeg lest. Og lest. Og lest.

Til daglig jobber jeg med IT, men jeg har studert allmenn litteraturvitenskap, idéhistorie og engelsk og har en mastergrad i engelsk litteratur, man kan derfor mene at jeg har faglig bakgrunn.

Denne bloggen er likevel ingen fagbastion. Jeg har ingen ambisjoner om å skrive litteraturkritikk eller engang skikkelige anmeldelser, det var nettopp fordi jeg gikk lei både av å lese og skrive «profesjonell» litteraturkritikk at jeg skiftet bransje etter fullført MA. Først og fremst blogger jeg for selv å huske hva jeg har lest og hva jeg eventuelt synes om det. Klarer jeg å knote ned fire linjer om en bok er det en seier i seg selv, siden jeg leser langt fler bøker enn jeg noensinne rekker å blogge om.

Jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at jeg sjelden klarer å følge opp styrt lesing i form at leselister og utfordringer, men dårlig nok til å falle for en godt uttenkt utfordring til stadighet. Av og til klarer jeg til og med å fullføre, men jeg liker egentlig ikke å presses til å lese en bestemt ting til en bestemt tid, ikke engang når det er jeg selv som presser. Av samme årsak har jeg bare unntaksvis lest anmeldereksemplarer.

Alle meninger her på bloggen er høyst personlige, og så langt det er mulig helt ærlige. Hjernen er en artig sak og flink til å lure seg selv, men du kan gå ut fra at om jeg lurer deg så lurer jeg også meg selv. Om jeg kjenner forfatteren eller har noen som helst annen grunn til å tro at jeg kan være inhabil opplyser jeg selvsagt om det, men jeg har ingen planer om å la være å blogge om en bok av den grunn.

Siden Forbrukertilsynet har landet på at innlegg om bøker vi har fått gratis fra forlagene skal merkes som reklame takker jeg heretter nei til anmeldereksemplarer (litt mer om det i dette innlegget).

Lurer du på noe? Spør, så skal du få svar. Bruk kommentarfeltet, kontaktskjemaet nedenfor eller send en epost til ragnhild alfakrøll sandlund.net.

______________________________________

Hello, my name is Ragnhild, but my husband claims I’m Mirthful. I am in my forties, and have a husband – who also reads – and two kids who obviously read as well. My grandmother taught me to read the year before I started school and since then I’ve been reading. And reading. And reading.

My daytime job involves IT, but I have a grounding in general literature from university and an MA i English Literature.

However, this blog is no doctoral thesis. I have no ambitions regarding the writing of literary critisism or even proper reviews, I blog first and foremost in order to remember what I’ve read when and what I thought about it. Any opinion expressed on the blog is highly personal.

If I have ties that may bias me, if I happen to know the author for example – I state so clearly in the entry in question. I attempt to give an honest opinion in any case, but the human brain is a funny thing and an expert at fooling itself.

The Norwegian Consumer Authority have decided that blogposts written about books that have been received for free need to be flagged as advertising, I have therefore decided that I will no longer accept reviewers’ copies at all. Please do still tell me about your new book, if I find it interesting I might just purchase it.

If you have any questions, please ask. Use the comment function, the contact form below or send me an email: ragnhild at sandlund.net.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.