Boktema: Den morsomste boken jeg har lest

Mange av bokbloggene jeg leser fast skriver innlegg basert på et tema lansert av Anette hver uke. Denne gangen føler jeg meg kallet til å delta, Temaet er «Den morsomste boken jeg har lest» og minst to av mine favoritter ikke er nevnt av noen andre, så langt jeg kan se.

boktema

Jeg har selvsagt lest mange morsomme bøker, og jeg husker sikkert ikke alle i farten. Jeg vet i alle fall at jeg ved flere anledninger har skremt sidemannen på bussen ved å begynne å le høyt av boken jeg holdt på med. Noen av de jeg har ledd av har også andre skrevet om. Douglas Adams, for eksempel. Både Julie, Astridterese og Nina har skrevet om The Hitch-Hikers Guide to the Galaxy. Jeg ville kanskje heller valgt Dirk Gently’s Holistic Detective Agency og The Long Dark Tea-Time of the Soul dersom jeg skulle plukket den morsomste Adams-serien, men Hitch-Hiker er utvilsomt også høyt på listen over verdens morsomste (og ellers beste) bøker. Mari har blandt annet valgt Bridget Jones’ Diary, som også har fått meg til å hikste av latter. Mai Lene nevner Doktor Proktor, og jeg kan godt være enig i at de bøkene fortjener en plass på listen. I samme slengen burde man selvsagt nevne Roald Dahls bøker, som Nesbø utvilsomt er inspirert av, mye å le av der.

Litt i samme gata som Hitch-Hiker er Red Dwarf serien. Hitch-Hiker startet som et hørespill for radio, mens Red Dwarf startet som tv-serie, i begge tilfeller anbefales det både å høre/se og å lese, for bøkene følger slett ikke direkte handlingen i andre medier. Den første boka i Red Dwarf serien heter Infinity Welcomes Careful Drivers og har forfatternavnet Grant Naylor (som egentlig er etternavnene til de to forfatterene Robert Grant og Doug Naylor). Morsomme er bøkene i alle fall.

Den andre boka jeg vil nevne er også er slags serie, jeg har de tre bøkene som har kommet samlet i ett bind under tittelen The 2 1/2 Pillars of Wisdom. Den består av de tre bøkene Portugese Irregular Verbs, The Finer Points of Sausage Dogs og At the Villa of Reduced Circumstances og handler om Moritz-Maria von Igelfeld, som er professor i filologi og utrettelig misfornøyd med oppmerksomhten arbeidet hans får – særlig sammenlignet med arbeidet til hans to kolleger Dr Dr Florianus Prinzel og Dr Detlev Amadeus Unterholzer. Bøkene er skrevet av Alexander McCall Smith, som er mest kjent for The No. 1 Ladies Detective Agency, men selv om sistnevnte definitivt får meg til å trekke på smilebåndet er det The 2 1/2 Pillars of Wisom som bokstavelig talt har fått meg til å le høyt og da særlig den midterste i rekken, The Finer Points of Sausage Dogs. Anbefales på det varmeste.

PS: I anledning av at denne bloggen snart er ti år gir jeg bort bøker. Se dette innlegget.

One thought to “Boktema: Den morsomste boken jeg har lest”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.