Bloggbursdag!

20. februar 2002 publiserte jeg det første innlegget på denne bokbloggen. Om bare litt over en uke er det 10 år siden. Det er helt sprøtt. I den anledning har jeg lagt av en del av bøkene vi sorterte ut som «kan gis bort» i fjor, og nå skal de gis bort her, dersom noen vil ha dem.

Reglene er ikke så vanskelige: Skriv en kommentar med de bøkene du har lyst på – du kan ønske deg én eller alle eller hva du nå vil. De bøkene flere melder interesse for trekker jeg en vinner av 20. februar – på 10-årsdagen – er det bare du som ønsker deg en bok får du den. Det er ikke noe krav om å bo i Norge (selv om de fleste av bøkene er på norsk), jeg sender hvor som helst (altså: jeg betaler porto). Og kanskje det dukker opp noen overraskelser sammen med bøkene, det skal vi ikke se bort fra.

(For English, see the bottom of the post.)

IMG_9769

Fra venste:

 • Arven av Katherine Webb – Helt ny, mannen vant den før jul, vi leser ikke engelske bøker oversatt til norsk
 • Uten en tråd av Jens Bjørneboe – Lest, men duplikat, siden vi har Bjørneboes samlede
 • Nød av Are Kalvø – Jeg liker Kalvø, men klarte ikke helt å komme inn i denne. Skumlest.

IMG_9770

 • Et stort øde landskap av Kjell Askildsen – Duplikat, denne kopien ulest, men litt slitt omslag. Fantastisk bok, anbefales på det varmeste.
 • O jul med din glede av John Grisham – Bokklubbeksemplar, ikke lest siden vi altså ikke leser engelsk oversatt til norsk.
 • Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafón – Julegave, påbegynt men fanget meg ikke. Håper den kan glede noen andre.

IMG_9771

 • Presten av Hanne Ørstavik – Lest, men ikke likt, til tross for at det er en Brageprisvinner. Signert eksemplar (se neste bilde).
 • En tid for alt av Karl Ove Knausgård – Har vært hyllevarmer en stund, og nå har jeg ikke lenger lyst til å lese Knausgård, i hvert fall ikke i de nærmeste tiårene og så lenge gidder jeg ikke å ha den på hylla.
 • Teach yourself writing a novel – Paperback, probably useful if you want to write a novel. I don’t, I’ll stick to reading them.
Signatur i <em>Presten</em>
Signatur i Presten

IMG_9773IMG_9774

 • Cirkus verdensteater av John Dos Passos – Fra den gule serie. Jeg begynte å samle på den gule serie en gang, men fant etterhvert ut at det var meningsløst siden jeg jo altså ikke vil lese engelske bøker oversatt til norsk… Dette er den siste resten av samlingen.

IMG_9776

 • The Restaurant at the End of the Universe by Douglas Adams – Duplicate, paperback.
 • Mostly Harmless by Douglas Adams – Duplicate, paperback.
 • In Pursuit of the Proper Sinner – Shelf-warmer which I’ve finally given up the thought of ever reading. Paperback.
 • Oh, and one more, though I forgot to take a picure: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society by Mary Ann Shaffer and Annie Barrows. A lovely little novel, also a duplicate paperback – as new, never read copy.

To recap in English: The bookblog turns ten on February 20th, and to celebrate I am giving away these books. If you see anything you’d like, leave a comment saying which one(s) (any or all) and I’ll do a draw – if neccessary – on the birthday date. No restrictions on where you live, I’ll mail them anywhere (I pay the postage), and there may be surprises in the package as well, you never know.

13 thoughts to “Bloggbursdag!”

 1. Gratulerer.
  Tror ikke det er mange i bogbloggland som har holdt på så lenge.
  Jeg har forresten også En Tid for Alt som hyllevarmer. Får meg ikke til å begynne.
  Den er så tjukk og ser så uinteressant ut. Jeg har vurdert å bookcrosse den flere ganger, men har holdt den av sånn i alle tilfeller skyld -)

 2. Jeg ønsker meg Knausgårds ‘En tid for alt’. Jeg leste den da den kom ut, og ble veldig fasinert – av temaet og at boka var så godt skrevet.

 3. Hei, så spennende da! Ble imponert da jeg surfet litt rundt på bloggen din, – du har holdt på noen år du:-)

  Mitt førstevalg er Knausgårds «En tid for alt», dette er den eneste boka jeg ikke har lest av KOK og da han nå har lovet oss å ikke utgi egne bøker lenger så kan jeg jo da skryte på meg å ha lest samtlige av hans bøker… 🙂

  Arven av Katherine Webb kan jeg også tenke meg å lese.

  Presten av Hanne Ørstavik har jeg heller ikke lest. Hennes bøker synes jeg er av varierende kvalitet, men hun skriver i alle fall bøker med mening og det liker jeg!

  Lykke til videre med bloggen og gratulerer med jubileet:-)

 4. Flott initiativ.
  Egentlig hadde jeg ikke tenkt å si noe mer, ganske enkelt fordi jeg ikke regnet med å finne «gibortbøker» jeg kunne tenke meg.
  Så så jeg «Teach yourself writing a novel», og det høres faktisk ganske interessant ut.

  Uansett, jeg kommer tilbake hit enten jeg får bok eller ikke, det er en spennende blog du har her.

 5. Heia 🙂
  Jeg kan tenke meg:

  Vindens skygge
  Uten en tråd (lest mye av Bjørneboe, men ikke denne)
  En tid for alt (den eneste jeg ikke har lest av KOK)
  Presten

  Porto er jo unødvendig, da vi møtes i boksirkelen.

  God bloggbursdagsfeiring 🙂

  Elisabeth

 6. Jeg vil gjerne ha Writing a Novel. Kanskje den kan få sparket meg i gang? Men jeg ser det er fler som ønsker seg den.

  Dette var en veldig hyggelig måte å feire bloggbursdagen din syns jeg! For en glad overraskelse!

 7. Gratulerer så mye med 10-årsjubileum 🙂 En veldig flott feiring også. Hvis jeg skulle bli trukket ut så har jeg en liten ønskeliste her:

  •The Restaurant at the End of the Universe by Douglas Adams.
  •Mostly Harmless by Douglas Adams.
  •The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society by Mary Ann Shaffer and Annie Barrows. Denne har jeg lest men syntes den er så søt at jeg kunne tenke meg å ha den til odel og eie.
  •Arven av Katherine Webb.

 8. Gratulerer!
  Jeg kunne tenkte meg boken «Teach yourself writing av novel», det kunne kanskje sparke liv i bokprosjektet som ligger i skuffen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.