Stille før stormen: En status.

Som nevnt i Bout of Books signup posten begynner jeg å jobbe igjen mandag 13. august. Ikke bare har jeg vært sykemeldt siden august i fjor (ok, jeg jobba 30 % i mai og 50 % i juni, men etter det har jeg hatt ferie), men det er faktisk en helt ny jobb jeg starter i. Jeg er kjempegira, men også en smule nervøs, og forberedt på at jeg kan komme til å bli mer enn normalt sliten de kommende ukene. Sånn sett er det greit å konstantere at hovedlesemålet for 2018 er oppnådd: 70 bøker lest. 71, faktisk, i skrivende stund. Da passer det vel med en litt generell oppsummering også, tenker jeg, så jeg vet hva jeg har å jobbe med dersom energien til å lese (noe annet enn kosegjenlesning av gamle favoritter) skulle være der i de kommende månedene også.

I oppsummeringen av 2017 konstanterte jeg at jeg burde lese flere «bøker av forfattere fra OG med handling fra verden utenom Europa+Nord-Amerika» enn jeg gjorde i fjor (da jeg klarte 1 under sterk tvil). Jeg kan si at det har jeg klart med god margin, men kan også konstantere at det meste jeg har lest er av forfattere som har utvandret fra «resten av verden» og nå stort sett lever i Europa+Nord-Amerika, så selv om jeg skal være fornøyd med å ha bedret statistikken en smule er det fortsatt ikke akkurat imponerende, er det? Jeg har mye på tbr-hylla som kvalifiserer, så det er ikke det det står på.

Hvordan går det så med utfordringene jeg hadde tenkt å delta på?

Read Harder
I fjor klarte jeg 7 av 24. Det tangerer jeg nå, og egentlig har jeg vel oppfylt 18 også, så her kunne jeg ligget dårligere an. På den annen side er det et stykke å gå før jeg fullfører…

Kaosutfordringen
19 av 35, og egentlig et par til (har f.eks. lånt MASSE på biblioteket i år). Med litt bevisst innsats skal jeg vel klare resten også, tror jeg.

Lesesirklene går det verre med. Jeg klarte å klemme inn This is How You Lose Her i januar for bokhyllelesinga, men det var det. Og jeg snek meg inn med Carrie Fisher alt for sent for Biografilesesirkelen for februar. Jeg kan forøvrig røpe at jeg nesten er ferdig med en bok som passer juni-temaet, så er vi heldige får jeg skrevet det innlegget før det er mer enn to måneder for sent… Og dikt har jeg lest, men neggu om jeg har klart å skrive om dem, og da er liksom noe av poenget borte for Diktlesesirkelformål.

Jeg skal slett ikke love bot og bedring, sannsynligvis blir det heller forverring. For ett mål har jeg i aller høyeste grad oppfylt, og det er noe jeg har hatt som forsett noen år på rad nå, så jeg er ganske fornøyd: Jeg har blogget om et laaaangt høyere antall bøker i år enn på veldig lenge. Noen innlegg jeg burde ha skrevet har ikke blitt skrevet ennå (samlesningsboka i august, for å ta et tilfeldig eksempel), men i følge det flotte statistikkregnearket jeg lastet ned på tips fra… ja, hvem var det nå igjen? … hvor jeg også har lagt til egne kategorier, blant annet blogget nei/ja, har jeg blogget om 45 % av bøkene jeg har lest så langt. Kan det bli bedre? Ja. Har det vært verre? Utvilsomt. I følge samme regneark (fortsatt mine egne tillegg) har jeg lest 71 % bøker som er nye for meg og bare 29 % gjenlesing. Det er også en forbedring for en uhelbredelig gjenleser, skal jeg si dere.

Men nå skal jeg gå og sette meg i godstolen og lese.

 

4 thoughts to “Stille før stormen: En status.”

  1. Så godt at du er frisk, og spennende med ny jobb! Ikke greit å holde seg ajour med så mange utfordringer, men det ser ut som om du klarer de fleste. Jeg unngår å sette meg mål om hva jeg skal lese, men er med i Bokhyllelsing og Dikutfordringen. Det holder. Akkurat nå leser jeg lite, ser mest på serier. (Blir litt hekta på disse!) Fortsatt god sommer og lykke til i jobben!

    1. Takk!

      Serier fenger meg ikke for tiden, jeg sparer mye tid på det 😉 Jeg tar ikke utfordringene så tungt, men det er fint med noen lesemål. Jeg er litt lei for at jeg har sviktet diktutfordringen, bra det er andre som følger den opp bedre!

  2. Måtte le av «bøker av forfattere fra OG med handling fra verden utenom Europa+Nord-Amerika»-avsnittet. Traff meg midt i hjerterota, eller samvittigheten som man kanskje heller burde sagt. Selv sliter jeg i det hele tatt med å komme meg ut av Norge. – Så det kan du jo alltids trøste deg med, det er alltids noen som har det verre.

    Og 71 bøker! Herrefred! Har jeg over 20, mon tro? Jeg gremmes.

    Håper nyjobben har vært fantastisk så langt, og at den faktisk blir ENDA bedre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.