Oppsummering av leseåret 2017

I 2016 oversteg jeg målet om 70 bøker lest, så for 2017 økte jeg til 80. Det var kanskje en tabbe, for sånn ble det ikke. Man skal jo ha noe å strekke seg etter, selvsagt, men for 2018 har jeg likevel redusert til 70 igjen, så får jeg heller ha som må å nå det en stund før nyttår.

Målsetningen om å lese flere nye (for meg) bøker fikk seg en knekk i andre halvår, da cellegift gikk ut over konsentrasjonsevnen og “comfort reading” av gamle favoritter ble mer fristende enn å få nye bekjentskaper. Vel, andelen økte relativt til i fjor, forsåvidt, så kanskje jeg skal kalle det suksess uansett?

Endelig statistikk ser slik ut:

Antall bøker totalt: 71
Antall nye (for meg) bøker: 39
Antall gjenlesinger: 34
Antall tegneserier: 24
Antall bøker skrevet av (bare) damer: 21
Antall bøker skrevet av (bare) menn: 37 (O’Brian bidro tungt her)
Antall bøker skrevet av forfattere fra OG med handling fra verden utenom Europa+Nord-Amerika: 0, under tvil 1 om vi regner Thi Bui (det er bare flaut)
Antall bøker som er teoretisk kvalifisert til Bokbloggerprisen 2017: 2 (jeg må sprenglese fram til nominasjonsfristen på lørdag!)

Ut fra det må jeg vel kunne ha en klar målsetting om å lese fler bøker av forfattere fra OG med handling fra verden utenom Europa+Nord-Amerika enn i 2017. Det burde ikke være for vanskelig å oppnå…

Når det gjelder Bookriots Read Harder utfordring kan vi nok uten en gang å sjekke si at jeg feilet. Men, ok, jeg kan jo ta en kjapp sjekk av hvilke punkter jeg eventuelt ved et uhell klarte å fullføre… 3, 5, 6, 9 (mange ganger), 12, 14 og 18. 7 av 24, altså. Det later ikke til å ha blitt publisert en Read Harder for 2018, men om det dukker opp en kan vel målet være å treffe flere punkter enn i 2017.

Mitt år i bøker i følge Goodreads finnes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.