Oppsummering av leseåret 2016

I følge Goodreadsoversikten leste jeg 96 bøker i 2016. Tallet burde vært 99, siden jeg leste de tre første Harry Potter-bøkene om igjen i jula, men jeg gadd ikke å legge dem inn på Goodreads (siden det mangler en god «har lest om igjen»-funksjon, så vidt jeg har klart å finne ut av). Det er absolutt et akseptabelt antall, men siden en ganske stor andel var tegneserier eller korte barne-/ungdomsbøker (som jeg til og med har lest før) er det nok ikke så imponerende likevel. Noen fler tall:

Antall bøker totalt: 99
Antall nye (for meg) bøker: 44
Antall gjenlesinger: 55 (ekstremt, selv til meg å være)
Antall tegneserier: 19
Antall bøker skrevet av (bare) damer: 65
Antall bøker skrevet av (bare) menn: 18
Antall bøker skrevet av forfattere fra OG med handling fra verden utenom Europa+Nord-Amerika: 3 (patetisk)
Antall bøker som er teoretisk kvalifisert til Bokbloggerprisen 2016: 4 (også patetisk, heldigvis var fler av dem verdt en nominasjon)

For 2017 har jeg satt som Goodreads-mål å lese 80 bøker. Ut over antall må ambisjonen være å lese fler bøker for første gang, noen fler romaner som ikke er fantasy (ikke at det er noe galt med fantasy, langt derifra) og definitivt fler bøker fra andre verdensdeler og kulturer. Jeg morer meg med BuJo i år, så jeg tror jeg skal få inn noen av de kategoriene på en tracker for å visualisere.

Og som vanlig kan jeg jo ha som målsetning om å blogge om en noe større andel av bøkene jeg leser.

Angående Bookriots Read Harder Challenge kan jeg vel konstantere at framgangen første halvår endte med å være resultatet for hele året, mer eller mindre. Mission not completed. Bedre lykke neste gang.

3 thoughts to “Oppsummering av leseåret 2016”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.