Takk for det gamle, lykke til med det nye

Jeg bommet så vidt på Goodreads-målet om å lese 70 bøker i 2015. Det vil si, jeg kunne nok ha inkludert et par barnebøker til og dermed tippet over, men valgte å la være. Jeg logger det jeg leser selv og det jeg leser høyt for eldstemann, men billedbøker logger jeg bare om jeg også blogger om dem (hvilket skjer sjeldnere enn jeg egentlig har målsetning om).

67 bøker logget på Goodreads, det mangler en Lou-bok, så totalen er egentlig 68. Av disse er 16 tegneseriebøker/grafiske romaner og 7 er non-fiction. Kjønnsbalansen i år tippet helt over på kvinnesiden, da 22 1/2 er skrevet av menn og 46 1/2 av damer.

Den geografiske spredningen står det dårligere til med… Adiga og Murakami er hederlige unntak fra euro(amerikansk)sentrering. Skjerpings.

Og bare 16 bøker blogget om, og noen av dem i ekstrem kortversjon i tillegg. A sorry excuse for a book blog, om jeg så må si det selv. Jeg kan jo ha som forsett å bli bedre, selv om jeg ikke skal love noe.

Den ene utfordringen jeg hadde tenkt å følge i fjor ble glemt, tross utskrift av liste. Jeg kunne gått gjennom for å se hvilke punkt jeg kan krysse av, men siden det blir helt tilfeldig tror jeg jeg dropper det. Noe av poenget med utfordringer er jo å dytte seg selv til å lese ting man kanskje ikke ellers ville lest. Kun sporadisk deltagelse i boksirkelen har også gjort sitt til at variasjonen på lista er dårligere enn den ellers kunne vært. Med en mann som endelig har fast skiftplan igjen blir kveldene lettere å planlegge, så jeg håper å få deltatt mer i år, det er en motivator for å lese ting ferdig å faktisk kunne delta på møtene.

2015 kan framstå som de avbrutte bøkers år for min del. Om jeg kunne telle halve og kvarte bøker hadde lista blitt langt lenger. Noen av de avbrutte har jeg forsatt ambisjon om å fullføre, men mange har jeg gitt helt opp. Det er ikke meg, det er dem. Eller omvendt, ikke godt å vite. Faktum er i alle fall at fler bøker enn vanlig forekom meg uinteressante eller tungrodde.

I 2016 har jeg tenkt å prøve meg på Book RiotsRead Harder“-utfordring. Tilfeldigvis er første boka jeg har lest ferdig i år perfekt til ett av punktene, så det må man kalle en flying start. Punktet jeg kanskje får mest problemer med er det første, jeg er ikke en horror-person. Jeg ser at et av forslagene er Mary Shellys Frankenstein, så mulig jeg kan slå to fluer i en smekk og få unna en klassiker i samme slengen.

readharder2016

6 thoughts to “Takk for det gamle, lykke til med det nye”

 1. Det er da slettes ikke verst med 67! Målsetninger er for meg egentlig retningsveivisere. Så kan man jo velge da, å følge pilene eller kjøre omveier mot mål. Det viktigste er at vi leser, og gleder oss over bøkene. Selv registrerer jeg alle bøkene jeg har avbrutt over midtveis. Har jeg gitt dem en sjanse så er det definitivt dem, ikke meg – tenker jeg 😉 Når det er sagt så minnet du meg på noe jeg ikke har lagt inn på egen målsetning for året, nemlig grafiske romaner. Der er jeg sørgelig dårlig – så du må rett og slett begynne og blogge om dem du leser. Tips fra deg hjelper meg, serru. Godt nyttår og lykke til med planene/retningen for året!

  1. Nei, jeg er godt fornøyd med 67, altså. Har satt 70 som mål i år også, nettopp fordi det er sånn passe vanskelig å faktisk nå målet 🙂

   Jeg registrerer bøker jeg ikke leser ferdig som “Did not finish” på Goodreads, så de teller ikke på totalen der, men jeg kunne jo lagt dem inn i oversikten også, med status avbrutt. Det hender jo faktisk jeg blogger om dem også…

   Jeg skulle jo skrive om Wandering Son i alle fall, den serien slukte jeg i løpet av et par dager. Jeg tåler vel alltids å låne en del eller to på nytt som grunnlag for et blogginnlegg, skal se om ikke jeg kan få det gjort nå som jeg har litt nyårsgiv 😉

   Godt nyttår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.