Kvinnealfabet: A

Enligt O inviterer til alfabetutfordring, og jeg slenger meg med, vel, i dag i alle fall. Jeg skal forsøke å følge opp videre også…

alfabet-aVi starter med A:

1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på A?

Jo, altså. Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse når jeg sier Jane Austen? Jeg har et par hyllemeter med Austenania, i tillegg til at jeg har alle bøkene i flere utgaver og har lest alle flere ganger (noen så mange ganger at det begynner å virke idiotisk).

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på A vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Hm. Den var vanskeligere… Det burde jo finnes både kunstnere, musikere og skuespillere å løfte fram, men jeg kommer ikke på noe ikke-litteraturrelatert. Men, jo: Litteraturformidling er kultur! Hva med Anita, som blogger på Artemisias verden?

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på A, som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka.

Allie Brosch, som har bloggen Hyperbole and a Half og også har gitt ut bok med samme navn: Henne bør alle lese!

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på A har du ännu inte utforskat?

Jeg har ennå ikke lest Margaret Atwood. Er det ikke fryktelig?

4 thoughts to “Kvinnealfabet: A”

    1. Jeg SKAL lese Atwood! Jeg har fler av bøkene hennes på hylla, men har liksom ikke kommet så langt. Men nå som jeg har kommet på henne igjen skal jeg plukke fram en og legge i “lese snart”-bunken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.