Sosiale medier – Ida Jackson

sosiale_medierJeg fikk selvsagt med meg Ida Jacksons bok om sosiale medier når den kom i 2010, men oppfattet den mer som en “sånn blogger du”/”sånn bruker du twitter” osv. En slags Sosiale medier for Dummies, om du vil. I alle fall anså jeg at jeg neppe var i målgruppen, etter å ha blogget i 8 år og vært på de fleste andre sosiale medier lenger enn de fleste jeg visste om. Men så lå den fremme på biblioteket i forbindelse med Forskningsdagene (et av prosjektene som ble presentert der handlet nemlig om sosiale medier – jeg hadde tatt en test og blitt klassifisert som “Sosial facebooker” tidligere på dagen) og med Bokelskerinnens interessante innlegg om hvordan få lesere friskt i minne tenkte jeg at jeg kunne jo skumme gjennom og se om det fantes noen nyttige tips.

Når jeg begynte å lese ble det fort klart at dette var en helt annerledes bok enn jeg hadde trodd, og jeg endte med å lese den fra perm til perm. At Ida Jackson – eller Virrvarr – skriver bra er jo ingen overraskelse, og siden boka egentlig er mer en “internett og sosiale mediers historie” med personlige anekdoter innblandet er Sosiale medier: Hvordan ta over verden uten å gå ut av huset rett og slett en pageturner.

Ikke at det ikke også er en lærebok. Er du helt ny som blogger/twitrer/google+’er kan du lære av andres feil (og heller finne nye, orginale feil å gjøre selv), du kan få strategier for hvordan få lesere og du kan lære hvordan du unngår å bli saksøkt for brudd på opphavsrettigheter eller anmeldt for brudd på markedsføringsloven. Har du blogget/twitret/google+’et en stund kan du med fordel lese og få gode tips.

Men jeg anbefaler boka først og fremst fordi den altså er særdeles lesverdig i seg selv. Men det er mulig du også må ty til biblioteket (ikke at det er noe galt i det, selvsagt) da boka, både innbundet og heftet, later til å være utilgjengelig.

(Noe annet som er “utilgjengelig” er virrvar.net, som har blitt overtatt av en reklameblogg (sikkert heeeeelt tilfeldig at de har valgt å kapre det domenenavnet, ja?), men Ida Jacksons tidligere blogginnlegg på wordpress.com er fortsatt tilgjengelige – for your reading pleasure. Ida Jackson jobber for Store norske leksikon nå, og blogger blant annet på lille norske.)

En litt relevant lenke, som var ganske interessant: Fem forfattere som bruker sosiale medier

4 thoughts to “Sosiale medier – Ida Jackson”

  1. Hei. Jeg kjører en modul på Høgskolen i Vestfold som heter Sosiale medier, og det hadde vært interessant å lese denne boka til Ida, men den er jo ikke å få tak i… vet du hvorfor? Det er så pyton når ting bare forsvinner 🙂

    1. Hei! Det er jo typisk, men det er problemet om ting ikke selger jevnt, når opplaget er utsolgt trykkes det ikke opp igjen. Den kom vel i ett pocketopplag, tror jeg, men det er vel utsolgt det også.. Den er jo tilgjengelig på en del bibliotek, da, men det er vel ikke så gunstig ifm høyskolekurs. Du kan jo ta kontakt med forlaget, eller med Ida selv, og høre om de har et restopplag liggende (eller om de er villige til å gi den ut som ebok). Noe av problemet med akkurat dette emnet er jo at mange av detaljene blir utdatert fort, men jeg opplevde ikke det som noe problem med denne boka i og med at så mye fokus er på sosiale mediers historie.

      Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.