Statusmelding

Vi er et stykke ut i april, så det er kanskje lurt med en liten statusrapport?

Jeg startet året med å pløye gjennom Trebizon-serien for ørtiende gang, og siden det er korte bøker gjorde det underverker for statistikken på begynnelsen av året. Så leste jeg Heartstopper 1-4 om igjen før jeg leste nr 5, det gjorde underverker for mangfoldsstatistikken min. Deretter røk jeg på Aubrey/Maturin igjen (ikke like bra for mangfold, skal sies) – det tok meg januar-mars – men for første gang har jeg klart å lese andre ting samtidig. I det hele tatt har jeg lest mye, jeg er oppe i 62 bøker allerede, mer enn dobbelt så mange som jeg hadde trengt å lese for å være on track for å nå målet på 100 i løpet av året i følge The Storygraph (jeg ligger godt an på antall sider også, selv om noen av bøkene har vært korte, jeg ganske nøyaktig halvveis til målet på 30 000).

Statistikken for gjenlesing er riktignok off the charts, da:

Liten tabell som viser at av 63 bøker er 42 gjenlest og bare 20 lest for første gang.

Såeh. Ja. Jeg skal vel neppe fortsette sånn.

Andre mål?

Vel. Jeg leste Natten av Elie Wiesel, fordi noen andre hadde lagt den til Storygraph Reads the World for Polen. Men selv om historien ender i Polen er jeg ikke helt happy med den plasseringen i og med at Wiesel er fra Ungarn og mye av handlingen foregår der, så jeg fjernet den fra utfordringen. Det var uansett en bok jeg har tenkt på å lese lenge, og fra et land jeg ikke akkurat har lest mye fra, så det var jo slett ikke bortkastet. Av de andre landene på lista har jeg så langt bare krysset av Tyskland.

Nora Dåsnes sitt «bingobrett» har jeg fyllt fire ruter på, så det går bedre: En bok jeg har eid minst tre år uten å lese (I Was Born for This), En sakprosabok som er relevant for eget fagfelt (Maskiner som tenker), Bok jeg ikke har lest fra en forfatter jeg elsker (Heartstopper 5) og Lese en barndomsfavoritt på nytt (Serafin og hans makeløse mesterverk).

Og målet om å redusere uleste bøker i hylla? Der ligger jeg faktisk også greit an: Det var 878 bøker på lista på starten av året, nå er det 876 (selv om det har kommet nye bøker til har jeg altså også lest fra hylla). Så gjelder det bare å fortsette sånn…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.