Bokbloggerprisen 2015 – langlistene

I dag ble langlistene for Bokbloggerprisen 2015 offentliggjort. Om fjorten dager følger kortlista, men i år er det innført en joker: Vi får en ny stemmerunde mellom 25. og 31. januar der vi kan heie fram en av de som ikke kom på kortlista.

Årets roman:
– Linn Ullmann: De urolige (Forlaget Oktober)
– Synnøve Macody Lund: Personar du kanskje kjenner (Samlaget)
– Bjørn Vatne: Slik skal vi velge våre ofre (Gyldendal)
– Morten Øen: Tellemarck (Forlaget Oktober)
– Maja Lunde: Bienes historie (Aschehoug)
– Helga Flatland: Vingebelastning (Aschehoug)

Åpen klasse:
– Eirin Gundersen: Du er menneske nå (Gyldendal)
– Heidi Sævareid: Slipp hold (Mangschou)
– Agnes Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato: Astrid Lindgren (Cappelen Damm)
– Gaute M. Sortland: Fotturar i Norge (Samlaget)
– Morten Strøksnes: Havboka (Forlaget Oktober)
– Siri Pettersen: Evna (Gyldendal)

Ikke overraskene er det lite jeg har lest på listene, faktisk bare Evna (men det er jo ikke bare). Jeg leste ikke en eneste bok i årets roman-klassen før fristen gikk ut, så der har jeg ikke vært med å nominere en gang, men jeg har selvsagt planer om å være med på samlesingen. I åpen klasse nominerte jeg Evna (selvsagt), og dessuten F-ordet, Når livet er kjipt og HB: En destillert norgeshistorie. Jeg er vel ikke voldsomt overrasket over at ikke de andre kom med. Det hadde kanskje hjulpet om jeg hadde bedrevet litt mer misjonsvirksomhet, og i det minste blogget om dem? Jeg skal prøve å skjerpe meg, men lover ingenting.

Nå har jeg reservert de andre på langlista i åpen klass på biblioteket slik at jeg har mulighet til å vurdere dem som joker. Det vil si, de har ikke Eirin Gundersen, så den får jeg vurdere å kjøpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.