Kvinnealfabet: C

alfabet-cC kan jo bli en utfordring? Vi har i alle fall kommet dit i Enligt Os kvinnealfabet.

1. Vem är en favoritförfattare med för- eller efternamn på C?

Susanna Clarke har bare skrevet to bøker, men den ene er aldeles fantastisk (og burde vært gjenlest snart!), nemlig Jonathan Strange & Mr Norrell, og den andre er slett ikke ille den heller, men… noveller. Buuuu. Anyway, les henne!

2. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på C som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka!

Caitlin Moran. Ingen over, ingen ved siden. Jeg har lyst til å kjøpe et uendelig antall kopier av How to be a Woman og spre den til alle landets (verdens!) skolebiblioteker, så tenåringene kan få lese noe vettugt om kjønnsroller og å være seg selv.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på C som du vill lyfta fram. Det kan vara en känd eller okänd kvinna inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Chimamanda Ngozi Adichie kunne muligens vært svar på spørsmål nummer en om det ikke var for at jeg bare har lest en av bøkene hennes og føler jeg burde lest fler for å kalle henne favorittforfatter. Derimot har jeg lest nok om henne til å vite at hun er en knakende kul kvinne. Hvilket minner meg på at jeg må se å få bestilt We Should All Be Feminists.

4. Lyft fram ett kulturellt verk på C. Det kan vara en bok, en film, en sång, en dikt, en tavla, en pjäs, en musikal eller något annat. Kravet är att det är en kvinna som står i centrum.

Emma av Jane Austen er en fantastisk bok, og jeg har sett flere gode filmatiseringer, men Clueless, fra 1995, stiller i særklasse. Det er en så gjennomført intelligent tolkning av boka og fanger essensen i historien aldeles perfekt. Regissert av en kvinne, selvsagt.

One thought to “Kvinnealfabet: C”

  1. Jeg vil trekke fram Havfruenes sang av Lisa Carey, en bok om en mystisk irsk øy og magi.

    Ellers ville de være naturlig å nevne Camilla Collett, en sterk kvinnesaksforkjemper og forfatter i Norge på midten av 1800-tallet. Den mest kjente boka hennes er nok «Amtmannens døtre».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.