Bokbloggerprisen 2014: Langlisten

I dag klokken 12 satt det en og annen spent bokblogger og ventet på at langlisten for Bokbloggerprisen 2014 skulle offentliggjøres. Og nå er den her.

Jeg nominerte ingen bøker til Årets roman, men ganske mange av de som står på langlisten er bøker jeg har tenkt å lese uansett:

 • Ida Hegazi Høyer: Unnskyld (Tiden)
 • Carl Frode Tiller: Innsirkling 3 (Aschehoug)
 • Aina Basso: Finne ly (Samlaget)
 • Ann Kyong Sook Øfsti: Si at vi har hele dagen (Gyldendal)
 • Lars Mytting: Svøm med dem som drukner (Gyldendal)
 • Marit Kaldhol: Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz (Samlaget)

Rettelse: Alle romanene på langlisten er faktisk bøker jeg kunne tenke meg å lese uansett. Det er jo forsåvidt bra, tre av dem skal jo samleses (hvilke tre får vi forøvrig vite 26. januar, når kortlistene offentliggjøres). I åpen klasse ser langlista slik ut:

 • Ida Jackson: Morfar, Hitler og jeg (Sakprosa, Aschehoug)
 • Siri Pettersen: Råta (Ungdomsroman, Gyldendal)
 • Lise Grimnes: Kaoshjerte (Ungdomsroman, Aschehoug)
 • Elin Fossdal Vaage: Hekla myter (Lyrikk, Cappelen Damm)
 • Simon Stranger: De som ikke finnes (Ungdomsroman, Cappelen Damm)
 • Ingvild Rishøi: Vinternoveller (Noveller, Gyldendal)

Jeg har to av mine nominasjoner på lista, det blir spennende å se om de kommer seg inn på kortlista også. Og ingen av dem har jeg blogget om ennå. Bad blogger. Ja, ja, jeg kan jo anse dette som et spark bak og se om jeg klarer å få knotet ned noen ord.

2 thoughts to “Bokbloggerprisen 2014: Langlisten”

 1. Skal sparke deg litt jeg, også 🙂 For hvordan skal vi vel gi bøker som fortjener flere lesere oppmerksomhet, om vi ikke benytter vår mulighet til å faktisk skrive om bøkene…?

  Men jeg skjønner hva du mente med kommentaren din på FB. Det er dette med halleluja-omtaler som ikke helt er greit. Jeg skriver en hallelujaomtale for tiden selv, og gremmes skikkelig. – Men jeg klarer bare ikke la være. Boken er jo SÅ god.

  Med fingrene foran øynene,

  1. Ja, er det ikke fryktelig. Mind you, den jeg nominerte som jeg har blogget om, i positive ordelag, kom ikke med på langlista, så hva kan man utlede av det? At det lønner seg å la være å blogge om favorittene sine?

   Men, joda, jeg skal skrive om både Råta og Morfar, Hitler og jeg. Jeg skal. Jeg lover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.