Kortlisten!

I dag er dagen da kortlisten for Bokbloggerprisen 2013 skulle offentliggjøres, og lista var ganske riktig på plass klokken 12:00.

Årets roman:

 • Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo (Gyldendal)
 • Fugletribunalet av Agnes Ravatn (Samlaget)
 • De usynlige av Roy Jacobsen (Cappelen Damm)

Åpen klasse:

 • Fugl av Lisa Aisato (Cappelen Damm)
 • Urd av Ruth Lillegraven (Tiden)
 • Odinsbarn av Siri Pettersen (Gyldendal)

Jeg kan gledesstrålende konstantere at begge «mine» er med videre. Fugletribunalet og Urd har jeg liggende på vent, Fugl har jeg lest, men ikke blogget om, så det er bare Disse øyeblikk jeg må få fatt i for å få vært med på samlesinga.

Jeg liker Fugl nesten like bra som jeg liker Odinsbarn, så det er nesten så jeg håper Urd viser seg å være dårlig (i mine øyne, altså), ellers kommer det til å bli fryktelig vanskelig å stemme i åpen klasse. Vel, den tid den sorg, vi skal samlese fram til august, så det er en stund til jeg må bestemme meg.

Det er jo også hyggelig å se at fem av seks forfattere på kortlisten er kvinner, så jevner vi ut gjennomsnittet litt for bokpriser og kjønnsfordeling.

Andres kommentarer til kortlisten:

6 thoughts to “Kortlisten!”

  1. Nei, hvordan skal man bestemme seg? Fryktelig, fryktelig vanskelig. Og jeg vil jo egentlig gjerne være med på å løfte fram både fantasy, barnebøker og poesi i tillegg…

 1. Har lest to av romanene, og er frem til å lese «Disse øyeblikk», har ikke lest noen av de i den åpne klassen, det vil si at jeg har såvidt begynt på Odinsbarn. Tusen takk for link til meg.

  1. Disse øyeblikk må jeg innrømme at jeg ikke ser så veldig fram til etter å ha vært ganske mellomfornøyd med Hundre år. Men jeg kan jo håpe på å bli positivt overrasket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.