A little bit of shopping – London and Mammut

Well, for once I did not come home from London with a suitcase full of books. In fact, the sum total of bookshops I visited in London per se was zero, zilch, not one. I hear your gasps of shock and horror, and I agree. But we were there to be touristy tourists to please a certain six-yearold, and shopping was not something we really got around to (well, excepting Hamleys, but that’s not so much a shop as a toy museum where you can buy the exhibited toys. Or something).

Anyway, at the not very impressive but I make do whith what I find newsagent at Gatwick, I purchased John Green’s The Fault in our Stars. Even I have to read Green sooner or later, though I wonder if it can live up to the hype. I sure hope it can, because it sounds lovely. Since it was «Buy one get one half price» I also purchased Underground Overground: A Passengers History of the Tube by Andrew Martin. It sure looks interesting – and I love the vintage feel of the cover:

undergroundOg så var det Mammut. Jeg har notert meg en lang liste over norske romaner som jeg har tenkt å se etter om det blir noe halv pris på Mammut-pris eller noe slikt, men siden jeg egentlig helst vil ha paperbacks for tiden gidder jeg ikke kjøpe hardbacks til 149,- og oppover. Det vil si, jeg sikler på Askildsens samlede, og ender vel med å kjøpe Jo Nesbøs Gjenferd, siden jeg har alle de andre i hardback…

Men noen barnebøker ble det, og noen få til oss voksne også:

 • Mattemagi – Håvard Tjora
 • Charles Darwin og Beagleekspedisjonen – A. J. Wood
 • Speil for tidens ansikt: Gullvågportretter 1979-2009 – Harald Stanghelle
 • Charlie og sjokoladefabrikken – Roald Dahl (pop-up bok)
 • Klaffeatlas – Alex Frith & Kate Leake
 • Kunstdetektivene 3-i-1 – Bjørn Sortland (ekstratilbud på Ark Trondheim Torg)
 • Moi om kvelden – Endre Lund Eriksen & Khim Tengesdal (ill.)
 • Mannen, menneskets beste venn – Karine Haaland
 • Tambar og sjøormen – Tor Åge Bringsværd & Lisa Aisato (ill.)
 • Kollektivet: Kollektivt sammenbrudd – Torbjørn Lien
 • Alvin Pang og en søster for mye – Endre Lund Eriksen & Olve Askim (ill.)

One thought to “A little bit of shopping – London and Mammut”

 1. I like your description of Hamleys. We’re heading over to the old country this summer, though probably won’t be stopping in London.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.