Hurra for oss!

Det er verdens bokdag i dag, og da må man jo ha lov til å rope litt hurra, vel? Selv har jeg feiret med måte, kan man si, jeg har ikke engang hatt tid til å lese noe videre.

Noen bloggere feirer med å gi bort bøker, blant annet Av en annen verden, Flukten fra virkeligheten, Beates bokhylle og Bokelskerinnen. Sistnevnte gir bort When God was a Rabbit, som jeg leste på tampen av 2011 og jeg anbefaler på det varmeste at du prøver å vinne den. Siden jeg akkurat har oppdaget at jeg har dobbelt opp av en særdeles bra bok, tenkte jeg at jeg jo kunne benytte anledningen jeg også. Så, up for grabs: When Will There Be Good News? av Kate Atkinson.

atkinson_goodnews(Utgaven jeg har å gi bort ser litt annerledes ut, men jeg går ut fra at innholdet er det samme.) Dette er tredje boken i en serie, men bøkene er frittstående og kan fint leses i «feil» rekkefølge. Atkinson er en av mine yndlingsforfattere – en av dem jeg leser ALT av – så dette er ikke en hvilken som helst bok.

Siden jeg er så sein i avtrekkeren trekker jeg ikke før fredag, og alt du må gjøre for å være med er å legge igjen en kommentar på dette innlegget.

Ellers kan du jo feire ved å melde deg inn i gruppa Norske bokbloggere på Facebook. Ja, om du har en bokblogg og er på Facebook, da. Er du derimot på Google+ vil jeg gjerne ha deg i Bokfolk-sirkelen min. Den er liten foreløbig, men tåler å vokse.

Som en liten avslutning, her er et dikt som muligens handler om å lese…

Light

I live for books
and light to read them in.
Waterlilies
reaching up
from the depths of the pond
algae dark,
the frog loves a jell of
blue-green water,
the bud
scales
a rope of stem,
the floats in sunshine. Like soap
in the morning bath.
This book I read
floats in my hand like a waterlily
coming out of the nutrient waters
of thought
and light shines on us both,
the morning’s breviary.

Diktet er skrevet av Diane Wakoski, og jeg har det i en samling som heter Poems on the Underground, som forøvrig anbefales, mange gode dikt i den. Jeg burde lest mer av Wakoski, føler jeg.

6 thoughts to “Hurra for oss!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.