Smakebit på søndag: Made in America

madeinamericaJeg tar nok en pause fra U- og leser litt i Bill Brysons Made in America, om hvordan amerikansk engelsk utviklet seg til å bli slik det ble. I dag skal jeg være så orginal at jeg serverer en fotnote som smakebit:

Why the -s termination rose to prominence is something of a mystery. It came from northern England, a region that had, and still has, many dialectal differences from the more populous south, none other of which has ever had the slightest influence on the speech of London and its environs. Why the inhabitants of southern England suddenly began to show a special regard for the form in the late sixteenth century is unknown.

(side 25) Språk er gøy.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

7 thoughts to “Smakebit på søndag: Made in America

  1. Bill Bryson er en artig fyr. Du har kanskje lest Notes from a Small Island også? Jeg synes han traff spikeren på hodet mange ganger der. 😉

  2. Mari: Det kommer litt an på… Hvis du er anglofil: Notes from a Small Island ellers tror jeg nok Neither Here nor There, den omhandler reiser i Europa, blandt annet en tur til Tromsø for å forsøke å få sett nordlys.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.