En smakebit på søndag: U-

u-jensen

Jeg gikk på biblioteket på lørdag (det vil si i går, vi har hatt barnebursdag med sju 4-5-åringer siden det så det føles som en uke siden alt) for å finne færøyisk litteratur til den nordiske utfordringens tredje måned. Jeg kom hjem med U-, med undertittelen Historier om djevelskap, skrevet av Carl Jóhan Jensen. Den er på skarve 908 sider. På nynorsk. Jeg framsetter derfor en teori om at jeg ikke er riktig klok. Är du inte riktig klok, Pippi? som de sier.

Til mitt forsvar ser den interessant ut.

Siden jeg ikke har begynt å lese den ennå – hadde tenkt å begynne i kveld – serverer jeg de første avsnittene som smakebit:

Bygda oppe i dalen er lita og vanskeleg å komme seg til. Rundt omkring er det høge fjell i alle retningar utanom ein, vest mot havet. Ikkje er det noe til veg heller, så ein kjem seg ikkje dit i bil og snautt nok til hest. Reiser du sjøvegen er stranda høg og bratt som eit berg. Strømhardt er det der og ureint, sjeldan muleg å legge til, bortsett frå når vêret er det aller beste, når sjøen er roleg innmed land.

Og her fins ingen ting. Verken vinter eller vår. Sommar eller haust.

Heilt tomt.

Heile året rundt fins det ingen ting oppe i denne djupe dalen anna enn langdryge dagar.

Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

6 thoughts to “En smakebit på søndag: U-”

  1. Hei!
    Tøff utfordring du har hevet deg over, men den ser og høres ut som det kommer til og bli en spennende bok:) Likte smakebiten:) Lykketil og kos deg med boken:)Forresten liker jeg bloggen din og jeg likte også boken When God was a Rabbit:)

  2. 908 sider, det er ein del. Må innrømme at smakebiten gav meg lyst til å lese den. Eg les uansett for lite nynorskbøker. Skal på biblioteket i morgon, kanskje dei har den inne?

  3. Takk for støtten 🙂

    Jeg liker egentlig mursteiner, såfremt de er gode, selvsagt, så sånn sett er det vel ikke galskap, akkurat. Vi får se om den lever opp til interessen baksideteksten vekket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.