Bøkenes ABC – T er for trøtt

Jeg kom meg alt for sent i seng i går. Dorothy L. Sayers er vanskelig å legge fra seg… Vi er kommet til T i LillaOs bokalfabet:

Berätta om en bok som handlar om turism!

Turisme. Hm. Noen roman som handler om turisme kommer jeg ikke på i farten, men jeg liker jo reisebeskrivelser, så jeg kan jo for eksempel trekke fram Bill Bryson. Både Notes from a Small Island og Neither Here Nor There er blandt favorittbøkene mine, og alle bøkene hans er høyst lesverdige.

Har du någon favoritbok som blivit tv-serie?

Ja, og to av dem er blitt aldeles utmerkede tv-serier, noen av de andre har det vel ikke gått fullt så bra med. Den eldste (serie, ikke bok) av de to er Brideshead Revisited av Evelyn Vaugh, i tv-serien fra 1981 spiller blandt andre Jeremy Irons og Anthony Andrews. Laurence Olivier gjør fin figur som Lord Marchmain og John Gielgud er ubetalelig som Charles Ryders far. Den andre er selvsagt Pride & Prejudice og BBCs versjon fra 1995. Ingen over, ingen ved siden.

Vilken är din favorittitel?

Lett! I still miss my man but my aim is getting better – av Sarah Shankman. Jeg elsker den.

Berätta om en bok där tillfälligheter spelar stor roll.

Det var ikke like lett. Skal vi se… Tja, jeg kan jo velge Five Red Herrings av Dorothy L. Sayers som er årsaken til at jeg er så trøtt i dag. Som vanlig blir Lord Peter Wimsey innblandet i å løse en mordgåte. En mann er død, seks menn har motiv og tilfeldigvis har de alle svært underlige alibier eller mangel på sådanne.

2 thoughts to “Bøkenes ABC – T er for trøtt”

  1. Ja, BBCs Pride & Prejudice är verkligen spot on. Jag tyckte även mycket om serien Brideshead revisited men har inte läst Vaughs roman.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.