Bøkenes ABC – S er for slappe av

For det er jo slappe av man burde gjøre i ferien? Ikke at det alltid føles som om det er det man har gjort når man kommer hjem, men… Vi har kommet til S i LillaOs bokalfabet:

Jag är en språknörd. Lika bra att erkänna att en boks språk har stor betydelse för vad jag tycker om den. Vilken författare har det bästa språket enligt dig?

Det beste? Det var vanskelig… Men en av de som har et språk som bidrar til at jeg vil lese bøkene igjen og igjen er Patrick O’Brian.

 Det vimlar av syskon i böckernas värld. Vilka är dina favoriter?

Weasley-søskenene i Harry Potter-serien er vel knapt til å slå. Ellers er søster-forholdene i Jane Austens Pride & Prejudice og Sense & Sensibility interessante som litterære virkemidler i tillegg til å være realistiske og til dels rørende.

 Sagor hör bandomen till, men funkar även för vuxna. Vilken saga tyckte du bäst om som barn? Har du samma favorit nu?

Jeg var svært glad i Snødronningen som barn, delvis fordi vi hadde en tegneserieversjon av den som appelerte til meg. Det er så lenge siden jeg har lest historien nå at det knapt kan kalles noen favoritt lenger, i det hele tatt skulle jeg gjenlest mesteparten av H. C. Andersen.

Jag läste Fallet Vincent Franke för någon vecka sedan och Christoffer Carlsson har gjort ett soundtrack till den. En spotifylista som du hittar här. Gör ett soundtrack till en favoritbok. En låt, fem, tio eller kanske fler.

Jeg må melde pass sånn foreløbig, jeg har ikke tid, men jeg skal tenke på det…

One thought to “Bøkenes ABC – S er for slappe av”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.