Bøkenes ABC – K for kruttsterk

Denne uken har Lilla O kommet til bokstaven K. Og kruttsterk er det jeg skulle ønske kaffen på kontoret var. Desverre er den mer som kaffefarget oppvaskvann, så jeg ender med å drikke bøttevis i håp om at det skal kvele tørsten på ordentlig kaffe, noe det selvsagt ikke gjør. Men, over til ukens spørsmål:

Självklart måste det bli K som i kärlek idag. Berätta om ett kärlekspar i litteraturen som du tycker om.

Lord Peter og Harriet i Dorothy L. Sayers bøker er for meg det ultimate paret. De har respekt for hverandre og lytter til hverandre, samt at de har en svært så realistisk intern humor gående. I tillegg til at det er lassevis med kjemi mellom dem, selvsagt.

Krig är inte lika muntert, men jag vill ändå att du berättar om en bok som på något sätt handlar om krig.

Flere av de jeg kommer på først har jegn nevnt tidligere (A Town Like Alice, Small Wars Permitting), så kanskje jeg skal trekke fram en av mine trofaste favoritter: The Last Battle av C. S. Lewis. Det er boken som rent kronologisk avslutter historien om Narnia, og den siste striden er i aller høyeste grad en krig mellom godt og ondt. Fryktelig fascinerende.

Berätta om en bok där korrespondens via mail, brev, sms eller något annat spelar en stor roll.

84 Charing Cross Road. Ingen over, ingen ved siden. Det er den ultimate boken for bokelskere og har dessuten blitt til en aldeles utmerket film der de har fått til brevform på lerretet.

Vem är din favoritförfattare av kåserier och/eller krönikor?

Jeg liker flere av forfatterne som skriver jevnlig for A-magasinet: Elin Ørjaseter, Christine Koht og Vetle Lid Larsen, selv om jeg ikke alltid er enig i det de skriver er det som regel en fornøyelse å lese dem. Min mangeårige favoritt, India Knight, er tilbake hos The Times og kan leses online.

2 thoughts to “Bøkenes ABC – K for kruttsterk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.