Bøkenes ABC – I for iskald

Det er kaldt på kontoret i dag, så jeg er iskald på fingrene. Og så har jeg lest ferdig Shantaram, så etterhvert blir det en post om den, men nå får dere nøye dere med svarene på Lilla Os I-spørsmål:

Förra veckan handlade det om en huvudperson du tycker om, nu undrar jag vilken person i böckernas värld som du identifierar dig med mest?

Ai. Vel, noen dager føler jeg at jeg ligner svært mye på Emma (Jane Austen), dvs. at samme hvor intelligent jeg egentlig er gjør og sier jeg mye dumt, samt at jeg kan være svært så uobservant.

Internatskolor är populära att skriva om. Berätta om en bok som utspelar sig på en sådan.

Jeg har lest mange bøker fra forskjellige internatskoler, særlig da jeg var 10-15 år. Jeg liker svært godt Enid Blytons to serier – Mallory Towers og St. Clare’s – og det er ikke så mange år siden jeg leste dem igjen. Stor litteratur er det ikke, men man får ta det for det det er. For noen år siden kom jeg over en samling Puk-bøker – på dansk – i Fjærland, noe som førte til gjenlesing av Puk-serien og innkjøp av det meste av resten av serien (på dansk) over nett. Og jeg kunne jo nevne Harry  Potter, også…

Berätta om en bok som handlar om identitet och sökande efter detsamma!

Tja, en bok jeg nevnte forrige uke handler om søken etter identitet, nemlig Taran Wanderer av Lloyd Alexander.

Vilka bokrelaterade sidor på internet besöker du oftast?

Favoritten når for tiden er bokelskere.no, ellers leser jeg en del bokblogger per rss og er innom bookcrossing ganske jevnlig.

2 thoughts to “Bøkenes ABC – I for iskald”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.