Bøkenes ABC – H

Vilken huvudperson i en bok tycker du mest om?

Akkurat nå er jeg svært glad i Lin, fortelleren i Shantaram. Det er litt mot min vilje at jeg liker ham så godt, egentlig (han er ikke akkurat mors beste barn, tross alt). Ellers blir jeg ofte betatt av hovedpersonene i bøkene jeg leser, nær sagt alltid – dersom jeg ikke liker hovedpersonen må jeg ofte slite litt for å orke å lese videre (og lar derfor ofte være). Alle heltene og heltinnene jeg nevner i de to neste svarene er jeg overmåte glad i, såpass at jeg ikke alltid husker at de er fiktive.

Vem är den ultimata hjälten i böckernas värld?

Samwise Gamgee er en god helt fordi han er den han er. Taran i Chronicles of Prydain er en god helt fordi han virkelig lærer noe i løpet av serien. Ellers synes jeg jo at Jane Austen har svært gode helter, muligens med unntak av Edmund (som jeg ikke helt klarer å se sjarmen med). Både Stephen Maturin og Jack Aubrey er helter på hver sin måte. Og Robin Hood er den ultimate helten i nesten alle versjoner av historien.

Och den ultimata hjältinnan?

Hvis Robin er den ultimate helten er vel Marion den ultimate heltinnen, særlig i de versjonene der hun får være litt aktiv. Ellers kan jeg nevne i fleng: Anne i Persuasion og navnesøsteren Anne i L. M. Montgomery sine bøker, både Althea og Malta i Robin Hobbs Liveship Traders Trilogy, Florentyna Kane i The Prodigal Daughter, Mma Ramotswe i serien om The No 1 Ladies Detective Agency og Jean Paget fra A Town like Alice. For eksempel.

Vilken är den bästa historiska roman du läst?

Patrick O’Brians Aubrey/Maturin-serie (ok, så det er 20 romaner, men pytt). Ingen over, ingen ved siden.

2 thoughts to “Bøkenes ABC – H”

  1. Jag har också svårt att läsa böcker om jag inte tycker om huvudpersonen. Det betyder inte att det behöver vara en helt god person, men jag måste känna en «connection».

    Robin Hood i disneys version ser vi varje dag nu!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.