Du visste om et land – Vilde Bjerke

Jeg har hatt lyst til å lese Vilde Bjerkes biografi om hennes far en stund, men har liksom ikke kommet så langt som til å kjøpe den. Her om dagen var jeg på biblioteket for å låne Bjerkes samlede dikt og fant fram Du visste om et land i samme slengen, jeg tenkte at det jo ikke er nødvendig å kjøpe alle bøker man skal lese heller.

Desverre stemte det litt for godt. Boka var litt skuffende, selv om jeg ikke helt kan sette fingeren på hvorfor, og jeg kommer derfor neppe til å ha lyst til å lese den igjen og vil gladelig levere eksemplaret tilbake til Deichmanske. Jeg visste lite om Bjerkes liv på forhånd, så sånn sett lærte jeg en del nytt, men var allikevel altså noe skuffet. Det er mulig jeg hadde helt feil forhåpninger, blandt annet var jeg lite imponert over Vilde Bjerkes språkføring, men det er vel egentlig urimelig å vente at hun skal skrive eksepsjonellt godt bare fordi hennes far gjorde det.