Å tale er sølv

I går ble jeg minnt på en av de få tingene jeg hater med å reise alene (sånt rent bortsett fra at jeg slett ikke hadde lyst til å si hade på Victoria, da), nemlig at det er veldig vanskelig å ikke overhøre andre menneskers samtaler når man ikke har noen å snakke med selv (og har vært idiot og lagt igjen MP3 spilleren hjemme). Det er utrolig hvor sjelden andre mennesker snakker om noe interessant når du ikke kan unngå å høre etter. Utvalg fra gårsdagen:

– to spanske jenter på bussen som hold på å dø av latter av en sang på Britisk radio (jeg skal inrømme at den var litt sær, den besto nemlig kun av plystring, men morsomt var det ikke)

– “Vi hadde kjøpt billetter og kom på flyplassen og det var gjort en feil så noe var slettet og derfor måtte vi reise hjem og komme tilbake neste dag og flyselskapet ville ikke gjøre noe fordi det ikke var deres feil men reisebyråets.” “Å gid, man skulle nesten ikke tro det gikk ann.” (Jada, skjønner at det er irriterende men sånt skjer, og kanskje det ville være mer konstruktivt å klage på reisebyrået enn på flyselskapet (som de fortsatte med i ti minutter) og, joda, man kan tro at sånt kan skje, det skal ikke noe annet til enn at noen taster feil et par ganger i datasystemet, f.eks. trykker ok når de får “er du sikker på at du vil slette?” Det at man har slettet ting man ikke mente å slette er faktisk en av de vanligste årsakene til at folk som bruker data må ringe support…)

– Lang diskusjon om hvorfor vi ikke kunne få gå av flyet bak også når vi hadde fått gå på det bak. (Hvordan man går av/på flyet er faktisk avhengig av flyplass og gate, ikke flytype. Sånn i tilfelle du ikke hadde lagt merke til det før, liksom.)

– “Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke bare kunne få slippe gjennom innenlandsterminalen, jeg.” – gjentatt tjue ganger (av samme person). (Flyet skulle videre til Trondheim, så vi parkerte ved innland og måtte busses bort til utland for å komme gjennom passkontrollen. Det siste er kluet. Det hjelper faktisk ikke at du er blond og blåøyd, passet ditt må sjekkes allikevel og flyvertinnen har fint lite myndighet til å gjøre sånt. Dessuten skal du liksom gjennom tollen med bagasjen etterpå, og det er heller ikke ved innenlandsterminalen.)

Jeg er jo misantrop fra før, og jeg blir ikke akkurat mindre kritisk av å være trøtt og sliten.