Meitai med ugle

New meitai

Denne har jeg hatt i hodet lenge, men fikk endelig sparket bak jeg trengte i forkant av Tett Inntil sitt landstreff forrige helg.

Rød cord fra Ellos, diverse quiltestoffer fra Jordbærstedet via stæsjbunken. Jeg begynner å bli fornøyd med selve fasongen, men har fortsatt litt problemer med hvor jeg skal gjøre av sovehette. På denne ble det bare ingen. Toppen på panelet funker som nakkestøtte når snuppa sitter skikkelig nedi, så vi trenger strengt tatt ikke hette, men jeg liker å ha muligheten… Jeg får tenke litt til.

Mei Tai

Jeg var i Oslo i forrige uke og når man er i Oslo så sjelden som jeg er (sist var mars i fjor…) tilbringer man mesteparten av tiden med å treffe gamle venner. Svært så hyggelig. Når jeg sendte en epost til en av dem jeg gjerne ville se for å si fra at jeg skulle til tigerstaden fikk jeg en out of office melding om at hun var i barselspermisjon. Ok, så vi snakkes ikke så ofte. Vi klarte allikevel å få avtalt å møtes – nå måtte jeg jo få se det nye lille vidunderet også – og jeg begynte å tenke på hva jeg skulle ha med som presang. Ja, for en ny verdensborger er verdt en presang eller sju.

Jeg burde jo LAGE noe, tenkte jeg, men hva? Kan jeg fortsatt skylde på ammetåka for at det tok meg i hvert fall ett døgn før jeg kom på at jeg selvsagt måtte sy en MT?

Siden jeg fikk rimelig liten tid på meg ble det man tager hva man haver – stoffet hadde jeg liggende (men så har jeg jo litt stoff liggende…) – og rimelig enkelt. Det siste var et poeng i forhold til å gjøre det såpass “nøytralt” at pappaen kanskje etterhvert kunne finne på å tørre å prøve også.

Mei TaiMei TaiMei Tai

Epleblå

Nå har jeg endelig fått sydd denne, den har surret rundt i hodet mitt lenge… Fasongen er noe endret fra sist (litt bredere, litt høyere), og så har den både avstivet nakkestøtte og sovehette (siden jeg er en ja-takk-begge-deler kind of girl). Sovehetten kan skjules når den ikke er i bruk (ikke 100% sikker på at det var så smart som jeg trodde) og har ekstra hemper for å gjøre knytingen mer fleksibel (bilder følger når jeg får sydd på festene på stroppene, de har jeg nemlig glemt…). Er dog relativt fornøyd :D

Apple blue
Apple blue w/sleeping hood showing

Spiderdad MT

Denne må jo bare hete spiderdad…

Tosidig MT, etter praktisk talt samme lest som Blå blomster (polstringen/oppstivingen av toppen av panelet er litt annerledes), så nå blir det spennende å teste denne modellen selv. Vi skal ut på tur i morgen, da blir det nok actionbilder også.

Tosidig, altså. En pappaside:
Spiderdad 1

Og en mammaside – eller kanskje helst mormorside…:
Spiderdad 2

Jeg har allerede kommet på ting jeg vil ha annerledes på neste MT (og funnet stoff til den), så det kommer nok fler. Dette er avhengighetsskapende…

Gave-MT

Jeg har lekt meg litt med mønsteret til MT – og den første jeg har sydd etter nytt mønster skal være en gave, dersom jeg klarer å gi den fra meg, da. Denne har mer polstring i skuldrene og også noe polstring i livet. Ingen sovehette, men en litt høyere, godt avstivet nakkestøtte. Så får vi se hvordan det fungerer. Jeg har tenkt å sy en til meg selv også etter samme lest, men måtte bli ferdig med denne først. Actionbilder kommer når prøvekaninen våkner.

Den ene siden:

Blue Flowers Mei Tai I

Den andre siden:

Blue Flowers Mei Tai III

Detaljer:

Blue Flowers Mei Tai II
Blue Flowers Mei Tai IV

(Edit) Action picture:

Blue Flowers Mei Tai actionpicture

Lommeslynger for alle penga

Ok, ikke alle, da…

Har litt sy-dilla for tia, så det må man jo utnytte. Først hadde jeg tenkt å sy en “skotsk” bæredings til skottlandsturen (vi drar på mandag). Da lærte jeg noe nytt… “Skotskrutet” har jeg alltid brukt som en direkte oversettelse av “tartan”. Sånn brukes det ikke i norske sybutikker. Der er “skotskrutet” riktignok tartan-mønstret, men det referer til en spesifikk tartanfargekombinasjon. I hvert fall må det ha rødt i seg, tydeligvis. Jeg var nemlig innom flere stoffbutikker og spurte etter skotskrutet stoff og fikk som svar at de var tomme og ikke fikk tak i mer. Når jeg kikket litt nærmere i hyllene hadde alle tartan-mønstret stoff, og når jeg pekte på det fikke jeg høre at, joda, de hadde jo sånne ruter, men ikke de røde…

Vel. Utvalget var heller labert uansett, og de fineste stoffene var allerede klippet i sånne lappesømbiter på 30 cm. Så da fant jeg ut at jeg fikk sy litt lappesøm. Slynga er foret med svart bommulsstoff (fra IKEA) – kunne jo ikke akkurat stole på at lappesømssømmene skulle holde, dessuten blir det penere sånn. Denne er nok riktig størrelse, den satt mye bedre enn den med øyenstikkerne.

Mage mot mage:

Patch-pouch

“Cradle”:

Patch-pouch

Og så har jeg sydd en piratlommeslynge av et fleecepledd fra Princess. Den ble jo litt kul, men litt for lang. Jeg skal sjekke om pappaen vil prøve den før jeg syr den inn, vi er jo ikke så veldig forskjellige i størrelsen, men det er mulig han er lengre over brystkassen. Ellers har jeg fleece nok til å sy en til, og det er jo ganske fort gjort…

Pirate pouch

Min første Mei Tai

Takket være Smulas fantastiske billedserie på Tettinntil fikk jeg endelig tatt meg sammen og forsøkt meg på Mei Tai-sying i går. Her er resultatet, og jeg er i grunn strålende fornøyd. Den ble superkomfortabel å ha på (til tross for at den ene skulderstroppen er vridd på bildene – jeg oppdaget det først etterpå).

Forsiden:
My first Mei Tai

Baksiden – men den er vendbar, så dette kan godt være forsiden også:
My first Mei Tai

Og actionbilder (ignorer mitt fantastiske antrekk, vær så snill…):
My first Mei Tai in action II

My first Mei Tai in action