Lommeslynger for alle penga

Ok, ikke alle, da…

Har litt sy-dilla for tia, så det må man jo utnytte. Først hadde jeg tenkt å sy en “skotsk” bæredings til skottlandsturen (vi drar på mandag). Da lærte jeg noe nytt… “Skotskrutet” har jeg alltid brukt som en direkte oversettelse av “tartan”. Sånn brukes det ikke i norske sybutikker. Der er “skotskrutet” riktignok tartan-mønstret, men det referer til en spesifikk tartanfargekombinasjon. I hvert fall må det ha rødt i seg, tydeligvis. Jeg var nemlig innom flere stoffbutikker og spurte etter skotskrutet stoff og fikk som svar at de var tomme og ikke fikk tak i mer. Når jeg kikket litt nærmere i hyllene hadde alle tartan-mønstret stoff, og når jeg pekte på det fikke jeg høre at, joda, de hadde jo sånne ruter, men ikke de røde…

Vel. Utvalget var heller labert uansett, og de fineste stoffene var allerede klippet i sånne lappesømbiter på 30 cm. Så da fant jeg ut at jeg fikk sy litt lappesøm. Slynga er foret med svart bommulsstoff (fra IKEA) – kunne jo ikke akkurat stole på at lappesømssømmene skulle holde, dessuten blir det penere sånn. Denne er nok riktig størrelse, den satt mye bedre enn den med øyenstikkerne.

Mage mot mage:

Patch-pouch

“Cradle”:

Patch-pouch

Og så har jeg sydd en piratlommeslynge av et fleecepledd fra Princess. Den ble jo litt kul, men litt for lang. Jeg skal sjekke om pappaen vil prøve den før jeg syr den inn, vi er jo ikke så veldig forskjellige i størrelsen, men det er mulig han er lengre over brystkassen. Ellers har jeg fleece nok til å sy en til, og det er jo ganske fort gjort…

Pirate pouch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.