Softshelljakke

Da jeg kom over dette fantastiske softshell-stoffet hos stoffbutikken.no i fjor visste jeg at det måtte bli jakke til (dengang) seksåringen. Stoff ble bestilt, mønster kjøpte jeg fra Fadenkäfer etter tips på… en eller annen Facebookgruppe, sannsynligvis Vi sygale: Softshelljacke Kinder.

Mønster og instruksjoner på tysk var jo et lite eventyr, så det første jeg gjorde var å kjøre instruksjonene gjennom Google translate og så gå gjennom og rydde opp i språket (særlig sømfagsord, Google var ikke så god på de) og sjekke at jeg faktisk skjønte hva som skulle gjøres. Så var det bare å sette i gang. Enkelte ting har jeg forenklet, jeg droppet løpegangen i livet og snor i hetta, til gjengjeld har jeg sydd refleksbiser i en del sømmer, for å sørge for god synlighet i mørket.

Jakka har vært flittig brukt i godt over et år, og passformen er super, så mønsteret kan jeg absolutt anbefale.

Nå spekulerer jeg på å sy softshelljakke til meg selv. Det finnes veldig mye kule stoftshellstoff der ute, mens det som finnes i butikkene av jakker til voksne stort sett er ganske kjedelige, ensfargede greier. Ikke har de innebygd refleks, heller. Vi får se mot høsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.