Selvsagt

Jeg og snuppa var på kafé på lørdag, og mens vi satt der kom en far med to gutter – mest sannsynlig tvillinger. De satt seg på et bord i nærheten, og den ene gutten hadde veldig fin strikkelue. Snuppa var midt i en “Hvor kommer … fra?” spørsmålsrunde, noe hun driver med en del for tiden, så hun spurte selvsagt:

Og hvor kommer luan demmers fra?

Jeg: Tja, de kan komme fra fabrikk, eller kanskje de har en farmor som har strikket til dem?

Snuppa: Ikke min farmor!

Jeg: Nei, ikke din, farmor, men de guttene har kanskje en farmor de også, som har strikket til dem. Eller en mormor.

Snuppa: Eller beste.

Jeg: Ja, eller beste.

Snuppa: Eller farfar.

Det er bra å få en påminnelse når jeg glemmer meg og forfekter et gammeldags kjønnsrollemønster.

One thought to “Selvsagt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.