Mer reklame, denne gang politisk

Denne plakaten hang på bussen “min” i går:

Elephants? Seriously, WTF?

Egentlig vil jeg bare ha en forklaring på elefantene, men siden jeg først gikk til bryet med å ta bilde av plakaten kan jeg jo like gjerne plukke fra hverandre resten også…

For det første kan man vel gå ut fra at Ola Borten Moe (heretter OBM) ikke bidrar med nevneverdige arbeidsplasser for grafiske designere eller profesjonelle reklamefolk. Eventuellt driver han veldedighet og hyrer in sådanne som ikke får jobb noe annet sted. Men det er nå en sak. OBM er ikke alene om å tro at bare fordi dagens datateknikk har gjort at man KAN lage sine egne plakater så BØR man gjøre det.

La oss snakke litt om billedvalget, sånn utenom elefantene, selvsagt. Jeg skulle gjerne visst hvorfor det ene er i svart/hvitt, men slår meg til ro med at designeren (jeg bruker ordet i dets løseste betydning) synes det så kult ut. Ellers er det vel normal Senterparti-nasjonalromatikk vi snakker om. Ikke ett av bildene hadde skiftet “stemning” nevneverdig om de avbildede menneskene hadde vært ikledd bunad. Legg også merke til den totale mangelen på mennesker med noe annet enn griserosa hud. Nå kan man jo forstå at “bondepartiet” liker griser, men jeg har da sett mange flotte griser med andre hudfarger også, og da snakker jeg altså om griser – sånne som sier nøff, nøff. Nordmenn finnes også med mange flotte hudfarger, men det passer kanskje ikke like bra inn i Tidemand og Gude?

Og så var det mottoet, da. “Gode liv – der du bor”. Sikkert godt ment, for all del, men burde det ikke være enten “Godt liv der du bor” (personlig) eller “Gode liv der dere (evt. folk) bor” (generelt velvillig)? “Gode liv – der du bor” gir meg inntrykket av at OBM vil at jeg og naboene mine skal ha det bra, noe som forsåvidt er hyggelig, men at det ikke er så nøye med resten av verden. Det er upraktisk på flere måter, blandt annet ser jeg for meg at det kan bli folksomt i nabolaget mitt dersom det bare er her man kan få seg ett godt liv.

En annen ting er at i følge bildene bor jeg visst i en eller annen blomstereng et sted, det er forsvinnende lite asfalt i OBMs verden. Ikke at jeg er så fryktelig fan av asfalt, men jeg bor nå engang i byen og selv om jeg av og til får lyst på “katt og kaniner og et småbruk på Høland” så går anfallet som regel over det øyeblikket jeg kommer på at vi er tom for skikkelig ost (nå kan man argumentere med at hvis jeg bodde på et småbruk så kunne jeg lage ost selv, men jeg er ikke så sikker). Er ikke dette feil bilder å reklamere med på bussene i Norges tredje største by?

Og hva er det egentlig med den nettadressen? Nudge.no? Hæ. Hvorfor? Nudge er, meg bekjent, ikek engang et norsk ord. Er det ikke norsk valgkamp?

Men egentlig var det altså disse elefantene. Hva? Eller som vår gode venn Bertie Wooster ville ha sagt: “What, what what, what, what?”

Er det et forsøk på å ta klimaendringene på alvor – snart får vi elefanter i Sør-Trøndelag? Synes OBM bare at elefanter er innmari ålreite dyr? Er det et nikk til the Republican Party (United States)? Er det en oppfordring til nytenking i landbruket: Hvis Senterpartiet får makten vil det bli store subsidier til elefantfarmer? Kan det overhodet finnes en logisk og gjennomtenkt forklaring?

The mind boggles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.