Posten: En liten historie fra virkeligheten

En av oppgavene mine i nåværende jobb (som jeg slutter i på fredag, juhuuu) er å hente posten – fra tre postbokser og til fem firmaer samt et par stiftelser osv. Dette fører selvsagt til at post som faktisk skal til oss er adressert til veldig mye rart, særlig siden noen av enhetene har litt lange navn og/eller har skiftet navn (noen for over 20 år siden, men det tar tid å rette adresselister, må vite).

Postboksene har nummer 23, 758 og 1580* – og det er særlig den midterste, som tilhører hovedarbeidsgiveren min, som tiltrekker seg mye irrelevantheter. Noe av grunnen er at arbeidsgiver eier bygget vi sitter i og leier ut til diverse fimaer (blandt annet de andre vi henter posten for) og alt som er adressert til denne gateadressen og som posten ikke klarer å plassere havner derfor hos oss. Greit nok, på sett og vis.

Mandag denne uken fikk vi et brev i postboks 758 som var adressert til Fiktivia AS, Storgata 20. Vi jobber i – og eier – Storgata 22. Postkontoret ligger i Storgata 20…

Nåja, dette har skjedd før (ikke med akkurat det firmaet, som jeg kan huske, men med andre), så vi strøk over postens sorteringsstrekkode, satte en ring rundt tallet 20 og puttet det tilbake i postkassen.

Tirsdag lå brevet atter en gang i postboks 758. Vi lo litt oppgitt, og jeg gikk innom posten med brevet og ba mannen i skranken hilse de som jobber i postbokssorteringen at det i hvert fall ikke skulle i postboks 758.

I dag lå brevet i postboks 23. Fortsatt Storgata 22, ikke 20, altså. I tillegg er postboks 23 den eneste av de tre boksene som kun får post til ett enkelt firma med relativt entydig navn.

Nåja.

Jeg har nå vært på posten igjen, denne gangen presiserte jeg at jeg ikke ANER om Fiktivia AS holder til i Storgata 20, men at de i hvert fall IKKE er i Storgata 22.

Følg med i morgen for neste episode…

___________
* Nummer, gatenavn og bedriftsnavn er fiktive, da jeg ikke føler for å annonsere på nett hvor jeg jobber til ethvert tidspunkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.