Jippi

Det er alltid grunn til å feire når man finner bøker man har lyst på i prikkfrie førsteutgaver til en billig penge. I dette tilfellet fant jeg Jon Bings Flod, illustrert av Thore Hansen (flinke mannen), på markedet i Birkelunden i dag. Mannen sa “Hva er dette, da? Barnebok?” Jeg nikket entusiastisk “Ja” (det er forbausende mange som synes barnebøker automatisk skal falle i kategorien “billig”, nemlig). “Ti kroner?” sier han (tydeligvis var han ikke noe unntak), og jeg gidder ikke prøve å prute. Ti kroner? Latterlig.

Nå skal jeg feire. Hvordan? Med å lese Flod, selvsagt.

6 thoughts to “Jippi”

  1. Åh, Flod! Fine, fine boken. Jeg er grenseløst misunnelig. Hvis du får tak i Bente Lohnes “Julias Reise”-serie, så ikke si det til meg, da vil jeg dø av forgremmelse.

  2. Lover å ikke si noe med mindre jeg får tak i to eksemplarer av alle bøkene – da antar jeg du er interessert i det ene settet?

  3. Jeg har de to siste bøkene, men ville gitt omtrent en venstrearm for de to første. De er stort sett bare å få tak i når et bibliotek bestemmer seg for å renske opp litt i hyllene sine, http://www.antikvariat.net har i hvert fall aldri hørt om dem. Samme går forresten for den norske utgaven av “Den Uendelige Historien” med tofarget trykk og sølvomslag. Vil haaaaaa!

  4. Hvis du har de to siste har jeg problemer med å synes veldig synd på deg. Jeg har ingen, til tross for at jeg har lett etter dem (om enn ikke fryktelig aktivt, men dog) i ganske mange år. Siden jeg lånte dem på Hamar folkebibliotek for første gang, ca.

  5. Fikk tak i mine via Bokbyen i Fjærland, faktisk, og jeg så de samme to bindene da Deichmanske på Grünerløkka hadde ryddesalg for et par år siden. Men jeg liker egentlig de to første best, særlig (forutsigbart nok) den hvite rotta som vokter spydet til Rottekongen…

  6. Rart det der…

    Har bare en krangel med serien, jeg, og det er at jeg ikke er overbegeistret for slutten. Men før man kommer så langt er alt så bra at det føles smålig å krangle på sånne “bagateller”.

    Finner du de to siste igjen vet du nå hvor du kan selge dem videre til blodpris… ;)

Comments are closed.