Prosjekter, prosjekter

Det er så som så med leselysten for tiden. Det vil si, jeg har lyst til å lese, men det går så treeeeeigt å faktisk gjøre det. Til gjengjeld har jeg fått ny driv på jobb-fronten, på sett og vis. Jeg er jo sykemeldt fortsatt (90 % just nu, da), men har så smått begynt å se framover mot å begynne å jobbe igjen, og siden jeg var i avslutningen av et prosjekt når jeg ble sykemeldt vil det nesten helt sikkert være nye prosjekter jeg kommer til å skulle ta tak i. Og alle nye prosjekter i datavarehusbransjen (og muligens det meste av IT-bransjen ellers) involverer skytjenester på en eller annen måte. Så da må man jo oppdatere seg på slikt, og jeg har sett webinarer om AWS og YouTube-videoer om Azure og Snowflake og registrert kontoer både her og der for å teste selv. Dessuten har jeg gjenopptatt forsøket på å lære meg Python (et programmeringsspråk), som muligens blir nyttig i jobbsammenheng, men hovedsakelig er det for moro skyld.

Nå kommer jeg til koblingen til bøkenes verden…

I går postet Elisabeth på Bokmerker om et regneark hun hadde lastet ned og om utfordringen med å holde oversikt over TBR-lista og unngå at den øker. Det er en lett gjenkjennelig problemstilling. Altså, det gjør meg ikke noe å ha en del uleste bøker på hyllene, det er bare bra å ha permanent tilgang på interessant (nytt for meg) lesestoff, men jeg kjøper jo bøker fordi jeg har lyst til å lese dem, ikke (bare) for å ha dem til pynt. Så jeg lastet også ned regnearket, fra Portal in the Pages, og begynte å fylle det inn. Så fant jeg ut at jeg kanskje også burde kopiere inn eventuell info til det regnearket jeg begynte på i desember som liksom skulle bli en slags oversikt over alle bøkene våre etterhvert.

Men det er faktisk ganske mye informasjon jeg kunne tenkt meg å lagre for hver bok, og tabellen blir fryktelig bred, selv før jeg har begynt å legge til all ekstrainformasjonen som jeg gjerne vil ha for å drive med analyse: sjanger, hvor bokas handling er lagt til, målgruppealder og sånt. Og det hadde jo vært fint å kunne ha en egen tabell med info om forfatteren, som nasjonalitet f.eks., som er interessant når man forsøker å lese litt mer internasjonalt. Og plutselig holder jeg på å designe en database i hodet. Og så kobler jeg tanken på en database med behovet for et prosjekt som involverer både database og kode for å sette meg inn i alt jeg skrev om i første avsnitt. Sist sjekket jeg jo muligheten for å bruke en ferdig «skytjeneste» som Collectorz, men nå tenker jeg at jeg like gjerne kan lage min egen. Det er et perfekt prosjekt for formålet og da kan jeg få akkurat de feltene jeg vil.

Så nå drodler jeg videre på regearket sånn at jeg får oversikt over hva jeg faktisk ønsker å inkludere til å begynne med. Neste steg blir å modellere en database og begynne å fylle den med innhold. Parallelt skal jeg lære meg Python sånn at jeg kan lage et grensesnitt for å se på databasen. Dette kan jo bli spennende.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.