En liten, men betydningsfull seier

Jeg har klart å få en telefonselger til å legge på røret uten å si takk og farvel! Dette til tross for at jeg egentlig synes jeg var ganske høflig i telefonen. Samtaleforløpet var omtrent som følger (noe forkortet og forenklet):

Telefonselger: Hei, det er fra UPC digital tv, jeg lurte på om du er interessert i film eller sport.

Meg: Joda, jeg er forsåvidt interessert i film, men ikke til de prisene dere skal ha for flere kanaler.

Telefonselger: Jo, men nå har vi altså et veldig bra tilbud på Canal+ som gir deg X filmkanaler.

Meg: Skal jeg bruke penger på film kjøper jeg heller DVD er jeg redd, for da kan jeg jo se dem flere ganger.

Telefonselger: Du får jo ikke mer enn en DVD i måneden for de pengene!

Meg: Det kommer litt an på hvor du handler, det, da.

Telefonselger: Men her får du 40 nye filmer per måned for bare 239 kroner.

Meg: Eller så kan jeg bruke pengene på to DVDer…

Telefonselger: Men 40 nye filmer…

(snip – mer av det samme)

Meg: Forresten så kjøper jeg aldri noe som helst over telefon så sånn sett er det ganske borkastet å prøve å selge meg noe.

Telefonselger legger på.

40 nye filmer hver måned? Hva i alle dager skal liksom poenget med det være? Jeg har da knapt tid til å se en i måneden. Jeg har sikkert tjue DVDer jeg har kjøpt for de pengene jeg ikke har brukt på ekstra filmkanaler som jeg ikke engang har tatt av plasten på fordi jeg ikke har tid. Har du noen som helst anelse om hvor mange bøker som ligger i “skal leses” haugen min? Når skal jeg få tid til å se 40 filmer i måneden?

Selv om det selvsagt, allikevel, er en personlig seier å få telefonselgere til å være uhøflige skal jeg likevel, neste gang de ringer, vurdere å si “Ikke interessert” og legge på, jeg gidder da ikke sitte der og forsøke å si nei takk på en høflig og forståelig måte dersom de bare kutter samtalen når de blir lei.

2 thoughts to “En liten, men betydningsfull seier”

  1. hei du jeg surfet på nettet og jeg må bare si en ting. Jeg jobber som tlf selger og det er klart at faktisk alle kundene somikke kjøper noe tror de har vunnet ved å ikke kjøpe noe og de tror selgeren vinner når de får inn et salg. men sånn er det jo ikke. Det virker jo på samtalen du hadde at jippi du vant. men jeg syns tilbudet var bra framlagt og hadde du vært innt så hadde du jo fått 40 filmer i mnd. det er jo greit nok at kunden ikke er innt men vi liker jo å få en god grunn på hvorfor. om du heller vil kjøpe 2 dvder for samme pris så okei det siden du aldri ser på film. Jeg har en dvdopptager som jeg tar opp masse filmer med så kjøper aldri dvder lengre. (jeg er foresten ikke fra upc, men selger skolebøker til foreldre)

    ble bare litt provosert for er så lei alle kundene som tror de vinner ved å si at de ikke skal ha noe

  2. Jeg tror da ikke at jeg “vinner” ved å si at jeg ikke skal ha noe. Derimot har jeg et vagt håp om at dersom jeg fortsetter å være konsekvent og si nei til alt jeg blir tilbudt per telefonsalg (og jeg mener alt, jeg har aldri kjøpt noe fra en telefonselger) kan jeg kanskje bidra til at denne formen for markedsføring blir ulønnsom og at den dermed avvikles. Jeg synes nemlig det er en uting*.

    At jeg følte en viss grad av triumf i den aktuelle situasjonen var ikke fordi jeg “ungikk” å kjøpe noe, men fordi røret nærmest ble slengt på i andre enden. Ikke at jeg nødvendigvis har noe imot selgeren personlig (det er en jobb, og han skulle vel også tjene til livets opphold) men når folk ringer meg for å “plage” meg med salgsprat føler jeg meg berettiget til å “ta igjen”. Selv om jeg altså normalt bestreber meg på å være høflig.

    Det skal også påpekes at jeg faktisk har reservert meg mot telefonsalg. Jeg har også “uadressert reklame nei takk” klistremerke både på postkassen og på døren og jeg krysser alltid av for “vil ikke kontaktes av relevante partnere” og lignende formuleringer når jeg fyller ut bestillings-/innmeldingsskjemaer og jeg bruker mute-knappen på fjernkontrollen når reklamepausen kommer på tv. Jeg er rett og slett ikke spesiellt glad i reklame…

Comments are closed.